‘Van Flinders krijg je vlinders’

‘Hay’, van Flinders krijg je vlinders! 🙂 Ik wel. Wat een fantastische webshop met prachtig design. Design voor in huis. Verlichting, raamdecoratie, accessoires, tuinitems, stoelen, etc. ‘Alles’ wat je nodig hebt in je woning, is te vinden in de shop.

Flinders onderscheidt zich wat mij betreft door het assortiment. Bekende design merken komen aan bod. Vitra, Hay, Ferm Living. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Van meer dan 150 internationale merken is Flinders officieel dealer. Italiaans, Fins en Deens Design kom je tegen en natuurlijk nog veel meer. En het bijzondere is, is dat achter elk van deze topmerken een bijzonder verhaal schuilt. Zo ook achter het Deense Hay, waarvan ik een eetkamerstoel heb aangeschaft.

Na meer dan tien jaar na de lancering van Hay is dit topmerk uitgegroeid tot één van de autoriteiten op het gebied van Scandinavisch design en heeft onder andere het Nederlandse ontwerpersduo Scholten & Baijings diverse ontwerpen geleverd. Voor mij is Hay een absolute topper en biedt diverse pronkstukken voor in huis. Aan onze eettafel, staat momenteel dan ook een zogenaamde Hay J77 stoel te pronken,  ontworpen door Folke PÄlsson.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De J77 chair eetkamerstoel van Hay straalt klassieke eenvoud uit. De stoel is een remake uit de jaren ’60 en nu weer net zo’n groot succes als toen. De J77 chair eetkamerstoel van beukenhout is er in grijs, naturel, rood, wit en zwart. Ik koos voor naturel. De kleur heeft een rustige uitstraling, waardoor de stoel in elke ruimte goed te combineren is. Ook goed te combineren met onze huidige eetkamerstoelen. Groot fan!

IMG_5633IMG_5605

Aan beide kanten van de eettafel komt de stoel super tot zijn recht, waardoor het leuk is zo nu en dan de eetstoelen af te wisselen. Ook al staan dezelfde stoelen aan de eettafel, het geeft vaak net weer een andere uitstraling. En dit alleen maar door een ‘stoelendans’ 🙂 .

Waar ik al tijden fan van ben, is een tafellamp gemaakt van afvalmateriaal, namelijk de TrashMe tafellamp. De lamp is bedacht door Designer Victor Vetterlein en wordt ook verkocht door Flinders. Victor is een man een passie voor gerecyclede materialen. In dit geval is hij aan de slag gegaan met het restafval van grijze eierdozen. Hoe gaaf is dat?! De (pulp)lamp is van het merk &Tradition. Perfect als nacht- of leeslampje. Of puur als sfeerverlichting.

IMG_5674IMG_5658

Persoonlijk vind ik het erg leuk onze nieuwe eetkamerstoel te combineren in onze woonruimte, vanwege de uitstraling van beide producten. Beide stralen rust uit, waardoor het wat mij betreft een fijne match is. Vind je niet?

IMG_5574

Dit bericht is in samenwerking met Flinders geschreven.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s