Uitgelicht: Louis de Poorter bij de vloerkledenwinkel.nl

Vloerkleden in een ronde vorm en/of rechthoekig. Ik krijg er NOOIT genoeg van. Hoe gaaf is het om met diverse kleden, andere stijlen aan te brengen in huis. Uiteraard vind ik dat als interieur addict ‘hot’. Not? Dat zijn voor mij verkeerde combinaties in het interieur.

Een mismatch met kussens op de bank, accessoires in een geheel andere stijl, etcetera. Mixen en matchen maakt het eigen, maar belangrijk is wel dat het een passend geheel wordt. Speel je met diverse prints? Zorg dan dat er een lijn in de kleur zit. Zit er bijvoorbeeld blauw in de print? Kies dan bijvoorbeeld een effen plaid om het (af) te stylen in een vergelijkbare kleur. Zo speelt de kleur en de print van het vloerkleed (ook) een belangrijke rol in het interieur. Let er wel op dat kleuren bij jou, de ruimte en de inrichting passen. Laat je niet leiden door een ander is mijn ultieme tip. Maak en hou het eigen. Dat maakt jouw inrichting speciaal!

Ik ben gek op neutrale kleden, maar ook van vintage en retro printjes ben ik fan (lees: GROOT fan). Mijn favoriet, is het merk Louis de Poortere. Ook niet gek dat ik een kleed uit de lijn van Louis de Poortere, van de Vloerkledenwinkel, heb gebruikt tijdens een interieurshoot. Mijn woonproductie i.s.m. Jansje Klanzinga (fotografie) wordt binnenkort gepubliceerd in VTWonen, waar ik ontzettend trots op ben.

IMG_1491

IMG_1466

Ook heb ik onlangs twee vergelijkbare kleden (weer van de Vloerkledenwinkel 🙂 ) gebruikt tijdens een andere (ZEER toffe) styling opdracht. Ik mocht namelijk een showroom van een bedrijf inrichten. Dit keer heb ik kleden in de kleur rood gebruikt,  namelijk de Vintage Fading Medaillon Aleppo Pepper 8380. Gewaagd, maar zo passend.

37919-3
Bron foto: vloerkledenwinkel.nl

Ken jij Louis de Poortere? Het merk wordt verkocht (GOH?? 😉 ) bij de Vloerkledenwinkel en is een echte trendsetter als het gaat om de retro bloemmotieven. Klassieke en antieke ontwerpen zijn kenmerkend voor het Belgische merk. Unieke kleuren leiden tot fantastische resultaten waardoor dit merk wereldwijd zeer succesvol is.

In de “Vintage Collection” worden Oosterse en Westerse motieven samen verweven tot een patchwork met enkele effecten van slijtage. Daarnaast is er een Cameo Collection. Franse Savonnerie , Perzische bloemmotieven en opnieuw de patchworks, dit keer uitgewerkt in Scandinavische pastelkleuren. En vintage effecten van vervagende dessins zijn de hedendaagse interpretatie van oude klassiekers. De “Fading World Collection” is hiervan de perfecte uiting. Mijn favoriet!

Benieuwd hoe ik een van de kleden heb gebruikt tijdens de woonproductie? Neem dan snel een kijkje! Ik weet zeker dat je net zo verknocht ben als ik. wat mij betreft is dit of een vergelijkbaar kleed een must in ieder interieur. Zoals je ziet wordt er gespeeld met kleur, maar is het toch een warm en passend geheel. Het kleed lag overigens net, waardoor het kleed wat golft. Dat mag de pret niet drukken toch ;-).

IMG_1422

TIP! Bij het kiezen van een vloerkleed is mijn tip: hoe groter, hoe beter. Een te klein vloerkleed zorgt ervoor dat een ruimte kleiner lijkt, een groot vloerkleed verbindt de meubels en geeft een ruimte een warme uitstraling.

Meer weten over Louis de Poortere? Nieuwsgierig naar het aanbod van de collectie? Neem dan een kijkje op www.vloerkledenwinkel.nl of klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s