Opruimen dankzij OTTO

Kasten. Je kunt er qua opbergruimte niet genoeg van hebben. Praktisch en met een beetje geluk ziet het er ook nog leuk uit! Onmisbaar zijn voor mij ladekasten in huis te hebben. Het is praktisch voor het opbergen van handdoeken, beddengoed etc. Maar ook is het makkelijk voor het inruimen van schoenen, kleren, accessoires, boeken, etc. Het geeft mij een opgeruimd en huiselijk gevoel. Ideaal!

Ik zelf ben gek op boekenkasten. Als ik een oud herenhuis binnen stap, smelt ik weg als ik mooie hoge boekenkasten zie staan. En ik smelt nog meer weg, als boeken ook nog eens zijn gesorteerd op kleur. Dit oogt voor mij direct opgeruimd en overzichtelijk, net als kleding in de kast. Het voordeel is dat je direct kunt vinden, waar je naar op zoek bent.

roomed-slaapkamer-inbouw-kast-e1440411644416
Bron: http://www.roomed.nl

Ik zie opruimen als een opgeruimd gevoel. Ik denk dat dit voor vele mensen geldt. Je maakt ruimte in je hoofd en creëert rust. Ik word zelf altijd zó onrustig als ik spullen kwijt ben in huis. Daarom vind ik het belangrijk dat spullen een vaste plek hebben in huis. Servies op een vaste plek, laders op een vaste plek, mannen kleding en vrouwen kleding gescheiden in de kast (of meerdere kasten), etc. Ook hierbij zijn kasten onmisbaar!

Waar ik tot op de dag van vandaag blij mee ben, is onze vitrine- en lockerkast in de woonkamer. Fijn voor het opruimen van servies en daarbij vind ik het sfeervol en gezellig staan. Onze lockerkast zit vol met spelletjes en speelgoed. Zo slingert speelgoed niet (nou ja… niet 🙂 ) in huis.

Wil je een ruimte scheiden in huis? Met een roomdivider kun je van één ruimte twee ruimtes maken. Zo kun je bijvoorbeeld een slaap- en woon gedeelte van elkaar scheiden. Ook ideaal om ruimtes in kantoren te scheiden. Overweeg je een roomdivider? Op de website van OTTO is volop aanbod. Klik maar eens hier. OTTO biedt veel basis modellen, passend binnen ieder interieur.

studio-shopthelook-roomed22.jpg
Bron: http://www.roomed.nl

Slecht in opruimen? Mijn gouden tips! Leg alles gelijk terug, wat je gebruikt. Maak alles gelijk schoon en bekijk bijvoorbeeld maandelijks wat je wilt bewaren en niet. Als er nieuwe spullen bij komen, kunnen oude spullen overbodig worden. Heb je na 3 maanden nog niet omgekeken naar je spullen? Geef het aan een goed doel, verkoop het of breng het naar de kringloop. Ik moet wel eerlijk toegeven, dat ik erg slecht ben in het afscheid nemen van items en kleding in huis. Tja….welke vrouw niet. Hoort erbij toch? Of niet… 😉

Wist je dat OTTO erg veel inspiratie op haar website biedt? Op de site is volop aanbod van diverse kasten en opruimers. Boekenkasten, buffet- en vitrinekasten, schoenenkasten, kledingkasten, etc. Voor elk wat wils! 🙂 Wil je ideeën op doen qua inrichting? Op google.nl staan veel interieur ideeën en tips.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s