Hotspot: We are Blooming

Al jaren vier ik samen met vriendinnen en met mijn gezin vakantie in Egmond aan Zee. Uiteraard mag dan een bezoek aan Schoorl, Alkmaar en Bergen niet ontbreken. Bergen is mijn favoriet. Een prachtige, ‘sjieke’ en vriendelijke plaats. Hartelijke mensen, een gezellig centrum en gelegen in de natuur. Ik keek er dan ook erg naar uit om te mogen logeren in het prachtige hotel Blooming. Ik kom terug :-), want wat een ontvangst, wat een hotel, wat een verblijf. Ondanks het weer in 1 woord ‘GENOTEN’! Zoals je aan de laarsjes bij de entree kunt zien, is aan alles gedacht. Ook aan regen :-).

img_9810-1img_9811img_9813

De kamer vond ik goed. Ik had een ruime kamer met uitzicht op het binnenplein. Het bed sliep fijn en ik heb heerlijk kunnen douchen. In de ochtend wilde ik genieten in de wellness, maar er was zo veel leuks te doen in en om het hotel. Ik heb het bewaard voor  een volgende keer, want die gaat zeer zeker komen :-). Privé en/of zakelijk, want ook voor bijeenkomsten en evenementen kan ik de locatie aanbevelen.

img_9665img_9674img_9807img_9821img_9823img_9828-1img_9836img_9877img_9873-1img_9871img_9885img_9867-3img_9870

Naast Hotel Blooming, bestaat ‘We Are Blooming’ uit twee andere locaties, namelijk in de zomer is Blooming Beach geopend en gedurende het hele jaar, is er de mogelijkheid te genieten bij landgoed Het Hof.

Landgoed Het Hof. Wat een prachtige locatie. Met mijn kinderen heb ik het al eens bezocht, want in 2014 en 2015 was het omgetoverd tot Sinterklaashuis. Dit keer zat ik niet bij Sint op schoot, maar heb ik zelf eten mogen bereiden in de keuken (wonder boven wonder: het smaakte!).

img_9714-1img_9715img_9723

Na afloop van het kookavontuur, heb ik met een klein gezelschap genoten van een meergangen diner. Oesters, Kaviaar, Hertenbiefstuk en diverse wijnen. Niks was te gek. Haard aan en eten maar :-). Ontspanning, rust en gezelligheid!

img_9696img_9764img_9780img_9782img_9783img_9757img_9787

Blooming biedt de mogelijkheid de omgeving te verkennen op de fiets. Zelfs in de stromende regen een aanrader. Je fietst heerlijk langs en door de bossen en duinen.

Tijdens het fietsen is het een absolute must een stop te maken in het dorp. Voor het drinken van een kop koffie/thee, voor een lunch/diner, of voor het bezoeken van winkels, waaronder bijvoorbeeld Sissy Boy. Wat is er veel leuks. Voor een vrouw heus niet erg :-).

img_9959

img_9960
Foto’s: Sissy Boy

Een tussenstop maakte ik o.a. bij een koffie- en theetentje, namelijk bij Gonzales Café & Té. Klein, maar ‘oh zo’ fijn! 🙂 Het heeft een ruim assortiment aan biologische koffie- en theespecialiteiten voor thuis en producten om dranken perfect te bereiden. Daarnaast verkopen ze heerlijke chocolade, croissants en Italiaanse koekjes.

img_9896img_9895

Na het drinken van een kop thee heb ik, met mijn (fiets)gezelschap, een kijkje genomen in de tuin van landgoed Het Hof. De tuin van Het Hof is, vanwege een heel oud lanenpatroon, één van meest bijzondere en authentieke tuinen van Nederland. Bijzonder is ook de enorme moestuin waar alle soorten groenten, fruit en bloemen kunnen groeien en bloeien én de kronkelige slangenmuur gebouwd om fruit te telen, die dateert uit de periode 1650. Het onderscheidende is, dat Blooming gebruik maakt van groenten en kruiden uit eigen moestuin om eerlijke en heerlijke ingrediënten te bereiden tot een lunch of een diner. img_9898-1img_9901-1img_9902img_9903

In Bergen centrum kan ik verder een ‘high wine’ aanbevelen, namelijk bij De Gouden Ton. Een wijnproeverij inclusief heerlijke, bijpassende hapjes. Wat een enthousiasme van de eigenaar. Ook hier kom ik zeer zeker terug :).

img_9927img_9939img_9943img_9938-1

 

Wil jij ook logeren in Blooming en genieten van het té prachtige Bergen? Neem eens een kijkje op www.weareblooming.com. Voor het boeken van een kamer, klik hier.  Ik zeg: DOEN. Ik ga er in ieder geval snel weer heen. Ik kijk er nu al naar uit… :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s