The Pool & The Student Hotel Groningen

Het Noorden van een land is een hotspot rijker! Dezelfde hotspot is al een tijd te vinden in Amsterdam en nu ook in de stad Groningen. Ook al ben ik een nuchtere Groninger. Ik word er blij van! :-). Ik keek er dan ook erg naar uit om samen met een vriendin een avondje te genieten van een maaltijd bij The Pool, waar wij lovende recensies over hebben gelezen. Dit willen wij ervaren, dachten wij! 😉 Wat hebben wij het gezellig gehad.

the-pool-groningen-1
Credits foto: http://www.thepoolrestaurant.com

Het restaurant The Pool bevindt zich aan het Boterdiep in het Ebbingekwartier. Het is onderdeel van The Student Hotel, waar (inter)nationale studenten voor langere tijd overnachten,  maar ook is het hotel te boeken voor een nachtje of weekendje weg.

Het restaurant is industrieel  ingericht met opvallende lampen, stoelen en accessoires. Op het plafond viel gelijk mijn oog, doordat het bezaaid is met lampionnen. Sfeervol! De menukaart is gevarieerd. De gerechten komen uit verschillende wereldkeukens.

Bij binnenkomst werden wij ontvangen door een vriendelijke gastheer. Het viel mij op dat sommige tafels vrij dicht op elkaar staan, waaronder die van ons. Het voordeel daarvan is, dat wij direct door onze ‘buren’ werden aangesproken, wat het intiem en gezellig maakt.

De kaart is divers. Je kunt kiezen uit kleine gerechten, maar ook voor ‘grote’ eters is er volop keus. Wij zijn gegaan voor een aantal kleine gerechten in combinatie met overheerlijke wijn. Altijd goed :-).

img_9827

Nieuwsgierig naar de volledige menukaart. Klik hier.

img_9786-1img_9788-1img_9795-1img_9831img_9815-1img_9803

Wij bestelden ook een dessert, want zonder toetje is onze avond niet compleet! 🙂 Wij zijn gegaan voor een Sunny Side Up en voor een Baklava. Als afsluiter dronken wij een Latte Macchiato. Ons buikje zat vol (lees: propvol!).

img_9828

Na afloop, hebben wij een kijkje genomen in The Student Hotel, want als interieur addict, wil je dit niet missen. Ik in ieder geval niet! :-). Ik vond het trendy, sfeervol en eigenwijs ingericht. De binnenkomst is opvallend. Bananen aan het plafond, gele lockers, industriële lampen en stoelen. Zo veel te zien, zo veel leuks. Studenten kunnen achter een gesloten, glazen deur, genieten van het studentenleven, zonder ‘normale’ gasten tot last te zijn. Mochten studenten de regels overtreden, dan volgt een boete en dat willen ze natuurlijk niet :-).

img_9863img_9851img_9854img_9862img_9884img_9886img_9894img_9897img_9898img_9901img_9909img_9907img_9912

Je vindt The Pool aan het Boterdiep 9 in Groningen. Het restaurant is 7 dagen per week geopend.  Voor meer informatie kun je een een kijkje nemen op de website www.thepoolrestaurant.com.

Via Couverts kun je direct een tafel reserveren bij The Pool in Amsterdam of Groningen.

Wil je genieten van een overnachting in het hotel? Klik hier voor het reserveren bij het hotel zelf. Het hotel is ook te boeken via o.a. booking.comnl.hotels.com of expedia.nl.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ria. schreef:

    Wauw,……..wat heb je dit goed gedaan !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s