Portugese ‘vloer’ met Beija Flor

Via één van mijn favoriete Instagrammers @thuisinstyling, zag ik een prachtig kleed voorbij komen. Ik droom al enige tijd van een tegelvloer in huis in Portugese stijl. Hopelijk gaan we dat ooit nog eens doen, als ik manlief zo ver krijg :-). Toen ik een mat van www.beijaworldflor.com voorbij zag komen op social media, zag ik een leuk alternatief ;-). De mat heeft namelijk een design van oude tegels.  En er is zoveel keus. Ik werd meteen blij.

Beija Flor is een design studio opgericht om de inspirerende schoonheid van de oude tegels terug in ons huis te brengen. Gaaf! Beija Flor is opgericht door Maya Kounievsky in 2007. Ontwerpen ontstaan uit spiritualiteit, kracht en schoonheid. Beija Flor betekent “De Kusser van bloemen ” – De kolibrie in het Portugees. De producten van Beija Flor kussen de ruimte waar ze in zijn.”

Een vinyl mat met een levendige symmetrische en geometrische ontwerp , geeft je huis een harmonieuze sfeer geeft. De vinyl mat van Beija Flor is gemakkelijk in gebruik te nemen en te onderhouden. Het kleed is gemaakt van duurzaam materiaal dat gemakkelijk afwasbaar is, niet beweegt of krult. Je kunt de mat in diverse maten kopen. Ik koos voor een groter formaat als loper in de keuken en/of slaapkamer, namelijk de XL runner YAFFA – Y3 (formaat 80 x 200). Wat was ik blij toen mijn bestelling werd bezorgd.

img_9398

De mat wordt opgerold geleverd. Tip van Beija Flor! Om het vinyl plat te krijgen, is het belangrijk de rol eerst uit te rollen en te verwarmen in de zon of een andere warme ondergrond. Zodra het vloerkleed warm is, leg je de mat op een koude ondergrond. Terwijl de mat afkoelt klampt hij zich vast aan de vloer. Ik zelf heb zware boeken gebruikt, zodat het kleed goed plat op de grond kwam te liggen. En dat is gelukt ;-).

img_9574img_9526img_9576img_9536img_9575

Ik heb de mat nog maar net, dus een reinigingsbeurt heeft het nog niet nodig gehad. Met twee kleine kinderen, zal dit niet lang gaan duren :-). De site zegt dat je de mat makkelijk kunt reinigen met zeep aan beide kanten. Let op! Gebruik geen zuur of chloor. Versleep geen zware dingen over de mat en vouw het kleed niet op, oprollen kan wel.

De mat is is mijn ogen het meest geschikt voor binnen. Het kan ook voor schaduwplekken buiten of op een balkon, alleen kunnen de kleuren vervagen in de zon. Persoonlijk vind ik dat jammer! De matten hebben geen antislip, maar door het dikke materiaal valt het mij op dat het niet wegglijdt.

Ik ben fan en zoonlief Noud ook :-). Hij was door het dolle toen de mat er lag en maakte er een spelletje van. Ook leuk toch?!

Wil je meer weten over Beija Flor? Klik hier. Nieuwsgierig naar de volledige collectie? Neem dan snel een kijkje op www.beijaflorworld.com. Voor shipping policy, klik hier. Heb jij al een mat in huis?? Of ga jij net als ik een mat bestellen? Erg benieuwd! 🙂

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Brandt. F J schreef:

    Ik woon in Zaanstad en zoek een winkel bij mijn in de buurt om het te bekijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s