Mooirivier: ‘Mooi gelegen aan de rivier’

Werken, koken, kinderen, familie, vrienden, sporten, winkelen, etc. Een druk, maar leuk bestaan. Ook al is ons dagelijkse leven fijn, soms betrap ik mezelf er op, dat ik het heerlijk vind om ‘even’ weg te zijn uit de dagelijkse ‘sleur’. Gewoon een nachtje, weekendje of weekje genieten met mijn vriend, gezin, familie of een vriendin. Het liefste in een andere omgeving. Niet té lang, want al snel mis ik ‘stiekem’ mijn dagelijkse ritueeltjes :-). Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Toch?

Onze ouders hebben onlangs aangeboden een weekend op te passen op onze kinderen. Hoe fijn en heerlijk was dat! Want al snel ging ik samen met manlief genieten buiten de deur en dat in een té prachtig hotel. We hebben namelijk een overnachting geboekt (inclusief diner en ontbijt!) in het fantastische hotel Mooirivier.  En mooi was het zeker. Erg ‘mooi’ van binnen, ‘mooi’ personeel, ‘mooi’ gelegen aan de rivier en ‘mooi’ qua omgeving. Ik ben fan en kom terug. Absoluut een aanbeveling waard.

IMG_7994IMG_8003IMG_7953IMG_7928IMG_8139IMG_7981IMG_7956

Hotel Mooirivier is een stijlvol hotel direct aan de rivier de Vecht. Het hotel beschikt over een ‘mooi’ restaurant met terras buiten aan het water en open keuken. Als interieur’addict’ heb ik mijn ogen uitgekeken. Het hotel is erg prachtig gestyled en bij binnenkomst ervaar je direct een gevoel van rust. Een pluspunt is, dat het midden in een mooi wandel en fietsgebied ligt en in de buurt van de prachtige Hanzestad Zwolle.

IMG_8151 (1)IMG_8332IMG_8136IMG_8135IMG_8117

De nabij gelegen plaatsen Ommen en Dalfsen zijn naast Zwolle zeker het bezoeken waard. Na een dag shoppen in Zwolle, hebben wij de de omgeving verkend op de fiets. Het hotel biedt namelijk de mogelijkheid fietsen te huren. Te gek toch?! En niet alleen verhuren ze fietsen, ook is er de mogelijkheid om met een kano te genieten op de rivier. Wat hebben wij genoten. Wat is het groen en wat is er veel te zien. Terecht dat er veel laaiende recensies zijn over het hotel en terecht dat Dalfsen is uitgeroepen tot het groenste dorp van Nederland.

img_7710img_7712img_7715img_8242img_8298img_8310

Naast de omgeving hebben wij volop genoten in het hotel. We hebben een prachtige, nieuwe kamer geboekt, namelijk Suite Loft en Spa. Ik, als blogger, werd bij binnenkomst in de kamer meteen blij. We verbleven namelijk in een té gekke kamer. Ruim, hoog en rustig ingericht. Helaas geen uitzicht op de rivier, maar ondanks dat, is de nieuwste kamer het boeken waard. En het leuke was, dat er een lief welkomstkaartje voor ons klaarstond in de kamer, inclusief fruit, hapjes en een drankje. Beter kan het toch niet?! En dan te bedenken dat het welkom bij de receptie ook al zo prettig was. Wat een fijn, vriendelijk personeel. Mijn vriend zei letterlijk: ‘Je kunt zien dat de werknemers plezier hebben in hun werk’. Prettig om dit als gast te mogen ervaren.

img_7748img_7884IMG_7752img_8165IMG_7789

In het hotel zijn wij uit eten gegaan in het restaurant. Helaas was het de eerste dag een bewolkte, frisse dag, waardoor wij niet hebben kunnen genieten van een avondmaal op het terras. Gelukkig is er vanuit het restaurant ook een fantastisch uitzicht en is het daarbij geen straf om binnen te zitten.  Het restaurant is mooi en rustig qua sfeer. Wij hebben gekozen in het restaurant voor een ‘verrassings’ 3-gangen diner. Een keer iets anders. En positief verrast werden wij. Vooraf kregen wij brood en een heerlijke carpaccio, als hoofdgerecht kalfsbiefstuk en wang (en lekker dat het was!) en als nagerecht bluf met rood fruit. Ook een diner bij Mooirivier kan ik dus aanraden. Het personeel was wederom vriendelijk, het restaurant goed ingericht en het eten uitstekend.

IMG_8027IMG_8038IMG_8035IMG_8045IMG_8054IMG_8061

In de ochtend hebben wij in hetzelfde restaurant genoten van een heerlijk ontbijt. En mazzel dat wij hadden, want die dag scheen de zon volop. Wat was dat fijn!! Binnen hebben wij genoten van het ontbijt (lopend buffet) en buiten op het terras van het uitzicht onder het genot van overheerlijke koffie. Onze dag kon niet meer stuk :-). Logisch toch?

IMG_8103IMG_8101IMG_8106IMG_8121IMG_8145IMG_8138IMG_8156IMG_8149

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Hotel Mooirivier? Neem dan eens een kijkje op de website www.mooirivier.nl. En niet alleen is het hotel voor een privé aangelegenheid te bezoeken, ook voor zakelijke bijeenkomsten is het een perfecte locatie! Nieuwsgierig naar onze kamer? Klik hier. Prachtig toch? Benieuwd naar jouw ervaring. Wij zijn fan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s