Zilver en goud van Marije Geursen

Ken je het gevoel? Je kaal voelen, omdat je 1 of meerdere sieraden bent vergeten om te doen. Een enkele keer komt het voor…. En wat baal ik als ik er achter kom al wandelend door de stad. Ik ben in staat om terug te gaan naar huis…… Ik voel me op zo’n moment minder mooi…. Niet uitzonderlijk, toch? Want welke vrouw heeft dat niet?! Gelukkig gebeurd het niet té vaak, want een echte sieraden’fanaat’, dat ben ik. Laatst nam ik deel aan een  ‘make-up’ workshop en degene die de workshop verzorgde zei: ‘Jij bent van alles héél veel, met name door het dragen van opvallende kleding en door het dragen van opvallende (lees: veel) sieraden. Hoe logisch dan ook, dat in contact ben gekomen met Marije Geursen. Voor mij ‘meant to be’, want Marije ontwerpt sieraden. Sieraden met een verhaal.

Ken jij Marije Geursen? Marije Geursen is al meer dan 15 jaar actief als sieraadontwerpster.  Het ambacht van goudsmid leerde ze aan de Goud- en Zilversmid vakschool in Schoonhoven. Vervolgens ging ze naar de Rietveld Academie in Amsterdam om daar te ontdekken hoeveel zeggingskracht conceptuele kunst kan hebben. Kennis die ze tot op de dag van vandaag graag verwerkt in haar sieraadontwerpen. Dit doet ze in opdracht en voor haar eigen, waanzinnige collectie. Marije ontwerpt o.a. ringen, armbanden en prachtige colliers. In haar sieraden combineert ze vaak het traditionele sieraadontwerp met hedendaagse mode en design. Wat mij betreft goed gelukt, want ik ben een gelukkige draagster van een prachtig sieraad uit haar collectie. Een sieraad dat past bij de trend en mode van nu!  Ik voel mij tijdens het dragen als persoon ‘af’, zeker als je je bedenkt dat ik mij zonder sieraad ‘kaal’ voel….. :-).

Wat maakt Marije haar sieraden met liefde en zorg. Dat is duidelijk te zien aan een prachtige medaillon dat ik heb mogen ontvangen. Een sieraad waarmee je een geliefde altijd bij je kunt dragen door een foto erin te verbergen. Een traditionele gewoonte combineerde Marije met het oeroude gebruik om een plukje haar te bewaren van een dierbare. Het resultaat is een medaillon, waarin je een foto van iemand die je met heel je hart liefhebt kunt schuiven, gegoten met een rand van gevlochten haar.

Het medaillon is verkrijgbaar in drie formaten: rond groot (4,7 cm ø €339 in zilver), rond klein (2,6 cm ø €245 in zilver en €1150 in goud) en ovaal (4×2,5 cm €270 euro in zilver). Het medaillon is een duurzaam ontwerp: het is handgemaakt in Nederland en uitgevoerd in eerste gehalte zilver (925) en op verzoek in 14 karaat fair goud. Vind je het niet mooi? Ik ben verliefd!

IMG_8601IMG_8668IMG_8639

Wat ik verder heb ontvangen en dagelijks met (veel!) liefde draag, is een 14 krt gouden collier met hanger. Ik koos voor een hanger in de vorm van een ‘imperfecte’ ster, de zogenaamde indigo blue. Ik heb thuis ook mogen snuffelen aan de overige hangers, zodat ik de juiste keuze zou maken. Te moeilijk om te kiezen, want ik vind ze allemaal mooi. Hartjes, kruisjes en sterretjes in de kleuren blauw en wit. De hangers zijn gemaakt van porselein. Dat maakt het voor mij extra mooi en bijzonder. En het leuke is dat je de hangers samen kunt dragen. De verschillende vormen bij elkaar hebben een betekenis, namelijk geloof, hoop en liefde. Wederom een klassieker!

Een hangertje kost 65,- euro en het collier in 14 krt geelgoud 155,- euro. Als je het aan mij vraagt, zeker de moeite waard! Ik heb al honderden kettingen versleten, omdat het goud ‘nep’ was. Als ik het geld wat ik daarvoor heb uitgegeven bij elkaar optel, kom ik ver boven de prijs van mijn nieuwe collier. Dat ik niet eerder heb bedacht voor een ‘echte’ te gaan, want zo kan ik genieten van een mooi en duurzaam sieraad. Verliefd!

Nieuwsgierig naar de website? Neem een kijkje op www.marijegeursen.nl. Nieuwsgierig naar de volledige collectie? Klik hier.IMG_8724IMG_8744IMG_8751

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s