Kunst met Makii

Mijn vriend is vanaf jongs af aan erg creatief. Creatief in het ontwerpen van bijvoorbeeld logo’s en erg creatief in het tekenen van figuren en het inkleuren van platen. Samen met onze oudste zoon Koen, gaat hij met regelmaat een uurtje kleuren. En na het uurtje, is manlief nog steeds zoet! Mijn zoon is vaak al afgehaakt…. :-)., want meestal is de kleurplaat in gebruik genomen door mijn vriend en dus voor twee ‘man’ te klein.  Hoe leuk was het, toen ik kleurplaten voorbij zag komen. Niet zomaar kleurplaten, nee…. REUZE kleurplaten! Voldoende ruimte voor iedereen :-).

Ik heb het over de kleurplaten van Makii.nl. Makii neemt kinderen letterlijk mee op avontuur. Met kleurrijke en gekke karakters worden kinderen geinspireerd om hun creativiteit te laten exploderen. Makii is dan ook een kinderlijke verbastering van het woord ‘maken’

Makii Studio is samen met diverse opdrachtgevers het avontuur aangegaan. Samenwerkingen met partners als het Rijksmuseum, Rotterdampas, Jeugd Vakantie Paspoort, Veilig Verkeer Nederland, restaurant Hotspot Hutspot en kinderboekwinkel de Kleine Kapitein. Dit is terug te zien in alle producten, want de wereld van Makii bestaat niet alleen uit ‘turbo’ grote kleurplaten, maar ook uit uit muurstickers, art prints, kaarten, muurschilderingen en een heuse ‘makii-je-eigen-print-app’.

Wij gingen aan de slag met een turbo kleurplaat ‘FRANKRIJK‘. Een kleurplaat van 48 bij 69 cm. Dit is een kleurplaat zo lang als een ski! Een kleurplaat waarin wielrenner Jean en kleine Sofie racen door Frankrijk en roepen: ‘oui, oui’. En het leuke is, dat er bij de kleurplaat een paspoort zit, waarin je leest hoe je de Eiffeltoren bouwt, Franse crêpes maakt en een modeshow houdt! Een mini-paspoort én kleurplaat vol ontdekkingen.

Koen kon zijn geluk niet op met het inkleuren van de kleurplaat en mijn jongste zoon Noud bladerde gedurende de kleursessie voortdurend door het paspoort. En hun vader? Hun vader kon zijn geluk niet op! Ook zo blij als een kind, want in de avonduren is hij stiekem zoet… ;-).  Wat is kleuren ontspannend, leerzaam en fijn!

Wist je dat Makii is opgericht in 2013 door illustratoren Idris van Heffen en Mielo Pouwer uit Rotterdam. Door talenten te bundelen zagen ze een kans om vernieuwende, creatieve producten te maken voor kinderen. Dat is gelukt! Mijn mannen zijn fan! 🙂 En mijn oudste zoon Koen is nog meer fan, omdat ik hem niet alleen blij heb gemaakt met een kleurplaat, maar ook met een fantastische poster, namelijk een art print ‘Cowboy‘. Binnenkort gaan we zijn kamer van een nieuw kleurtje voorzien. Wat zal de poster gaan ‘shinen’. Benieuwd of zijn vriendjes nog durven te logeren, want Sem draagt op de poster een echte cowboyhoed en Daan een tooi met veren. Best spannend toch?! ;-).

Nieuwsgierig naar het volledige aanbod van kleurplaten? Klik hier. Wil je de volledige collectie bekijken, waaronder fantastische art prints? Neem snel een kijkje op www.makii.nl.IMG_7150IMG_7151IMG_7158IMG_7174IMG_7214IMG_7224IMG_7230IMG_7231IMG_7233IMG_7242IMG_7246IMG_7449

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s