Circus met Lilliputiens

Onlangs ging ik op bezoek met mijn zoontjes van 2 en 4 jaar bij een vriendin. Haar kinderen hebben in hun ogen fantastisch speelgoed en een té leuk spel. Mijn zoontjes gingen de hele middag los. Los tijdens het spelen van een spel. Ik keek met plezier toe, want het bleek te gaan om een educatief en leerzaam spel. Welke moeder wil dat niet?? Hoe fijn is het om je kinderen spelenderwijs te zien leren. Ik ging op zoek. Op zoek naar iets soortgelijks. Ik kwam uit bij Lilliputiens. Speelgoed dat zich laat omschrijven als ‘verwondering uitlokkend’. En uitlokkend is het zeker!

Samen met beide kinderen nam ik een kijkje op de website www.lilliputiens.be. Uiteraard gingen wij op zoek naar een spel voor beide leeftijden, zodat mijn jongens samen een tijd(je) zoet zijn in huis. Met twee ‘wilde’ jongens is de rust soms ver te zoeken. Hoe fijn is het dan ook als ze ‘samen kunnen spelen en samen kunnen delen’. 🙂

Wij zochten samen (na veel discussie onderling :-)) een Genius gezelschapsspel uit, namelijk ‘Meli melo circus‘. Een spel waarbij je stap voor stap lichaamsdelen samenstelt. De eerste met een volledig lichaam, is de winnaar. Leuk toch? Mijn oudste kon niet wachten, want als snel was het besteld. ‘Mama, is het spel al in huis? :-). Je begrijpt het. Het spel werd bij aankomst direct in en onder handen genomen. Vol enthousiasme werd het uitgepakt en het ‘spelen’ ging van start!IMG_7161Wat een leuk en gezellig spel. Wat hebben we tijdens de ‘eerste spelronde’ een plezier gehad. Het spel is in mijn ogen te omschrijven als een ware ontdekkingsreis. Mijn kinderen worden tijdens het spel volop geprikkeld en aan het denken gezet. Aan het denken gezet door de vormen en geprikkeld door nieuwsgierigheid. Het speelgoed straalt volop vrolijkheid uit. De vele vormen en kleuren dagen de onderzoekende ‘geestjes’ uit. Een plezierig en leerzaam spel. Wat mij betreft volgt er snel een volgende spelronde. En wat betreft mijn kinderen… Voor hun ook ‘zeer zeker’ riepen ze beide in koor! 🙂

De gezelschapsspellen van Lilliputiens zet duidelijk je kinderen samen, maar ook alleen aan het denken. En naast samen, is ook alleen het spel een ware uitdaging! Mijn jongste ging na het gezamenlijke spel in zijn eentje door met puzzelen, terwijl de oudste werd afgeleid door een binnengelopen buurjongen. Leuk om te zien hoe de jongste kleurtjes en stukjes aan het combineren was en hoe ik hem ‘logisch’ zag nadenken. Ik zag hem duidelijk spelen naar eigen creativiteit. Ook leuk om te zien en zeker een vervolg waard!

Nieuwsgierig naar het volledige aanbod gezelschapsspellen van Lilliputiens? Klik dan hier. En wist je dat Lilliputiens naast spellen nog veel meer te bieden heeft? Neem snel een kijkje op www.lilluputtiens.be. Op de website staat zó veel leuks! Té veel leuks…. 🙂

IMG_7165IMG_7167IMG_7279IMG_7283IMG_7287IMG_7288IMG_7289IMG_7295IMG_7296IMG_7297IMG_7316

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s