‘Sfeervol effect door Dassie Artisan’

Op slag was ik verliefd! Verliefd toen ik op Instagram Dassie Artisan voorbij zag komen. Een fantastisch design merk uit de UK.

In 2012 startte Roxi Zeeman samen met haar man het merk Dassie Artisan. Hun passie voor design combineerden zij met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze werken direct met getalenteerde ambachtslieden in ontwikkelingslanden om unieke en designgestuurde producten te kunnen maken. Dassie stuurt aan op het zoveel mogelijk gebruiken van traditionele vaardigheden en technieken. Super toch?! In januari 2016 is Dassie door de jury van de woon- en lifestylebeurs Maison & Objet (Parijs) uitgeroepen tot dé ontdekking van het jaar. Terecht, want wat een mooie, stijlvolle, warme producten!

Nieuwsgierig? De collectie bestaat uit o.a. delicatessen, dienbladen, borden, kommen, schalen, manden, mokken, koppen, muurdecoratie, potten, glazen en verlichting. Ik bestelde via de Nederlandse dealer www.leeff.com een prachtige lamp van bamboe. Wat staat het mooi! Ik ben tevreden. Ik ben blij!

Wij hadden al een bamboe lamp hangen in onze slaapkamer,  maar een ‘standaard’ model. Een model dat je in veel inrichtingen voorbij ziet komen. Ik wilde graag iets bijzonders, maar wel warm. De lampenkap van Dassie heeft een bijzondere vorm en geeft een romantisch effect. Wanneer de lamp aan is, is het zó sfeervol! Reden genoeg om onze huidige (lees: vorige ;-)) lamp te vervangen. De nieuwe lampenkap is zorgvuldig geweven van bamboe en dat vind ik erg mooi. Verliefd!

De lamp is te verkrijgen in een S en L variant. Ik koos voor de eerste variant. Zoals je ziet groot genoeg voor een ‘standaard’ slaapkamer. Bij een hoog plafond, zou ik persoonlijk gaan voor maat L. Bij ons komt de lamp in een klein formaat voldoende tot zijn recht. Wat vind jij?

Ben jij nieuwsgierig naar de volledige collectie van Dassie Artisan? Neem dan snel een kijkje op de website www.dassie.co.uk. Wil je graag een item van Dassie bestellen bij een Nederlandse dealer? Klik dan hier.

IMG_7391IMG_7351IMG_7382IMG_7374IMG_7353IMG_7348

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s